Dvije godine i mjesec dana prošlo je od izlaska najnovijeg nastavka u serijalu Sniper Elite. Razvojni tim zaslužan za njegovo stvaranje, Rebellion, je nakon toga izdao nekoliko drugih igara, a danas je stigla velika vijest koja će obradovati ljubitelje tih ratnih pucačina s perspektivom iz trećeg lica.

Trenutno rade na čak četiri projekta u tom serijalu, a oni su redom: remaster druge igre u serijalu, Ultimate Edition za treću igru u serijalu koja će biti prva na Nintendovoj novoj konzoli Switch, samostalna igra za VR uređaje i najava punokrvnog, petog nastavka u serijalu.

Sniper Elite v2 Remastered je u pripremi za PC, PS4, Xbox One i Switch, a radi se o uljepšanoj i moderniziranoj verziji igre koja je izašla početkom svibnja 2012. godine. To znači nova grafika, sav DLC uključen u paket, Photo Mode, novi likovi s kojima ćete moći zaigrati, podrška za multiplayer i kooperativne modove. Cijena i datum izlaska još nisu poznati, a trailer pogledajte u nastavku.

Sljedeća igra na redu je Sniper Elite III Ultimate Edition koji je najavljen samo za Switch. Kao što se može očekivati od verzije igre koja ima takav naslov, svi dodatni sadržaji koji su izašli ubačeni su u igru, a posebnosti vezane uz Nintendovu konzolu odnose se na lokalni bežični multiplayer i podrška za Motion Controls. Okvirni datum izlaska je 2019. godina, a uz najavni trailer je to jedino što je Rebellion htio podijeliti.

Druge dvije igre su samo spomenuli, a ovu za VR su veoma kratko prikazali. Sniper Elite 5 je u izradi, ali nismo dobili priliku saznati ništa više od toga. Ljubitelji serijala se bome imaju čemu veseliti. Cijeli pregled novosti možete u pismenom obliku proučiti na službenim stranicama, a ako vam je draže pogledati video, nalazi se na kraju teksta.