Kao što smo ovih dana i najavljivali, veliki Overwatch event imena Halloween Terror 2018 sinoć je napokon stigao u igru i donio još više skinova i itema nego što smo očekivali i predviđali. Zajedno s eventom, u istoj zakrpi na redovne servere stigle su i neke značajne promjene na nekoliko heroja, koje su dosada bile u testiranju na PTR serverima. Pogledajmo, stoga, što je to novoga stiglo u Overwatch!

Halloween Terror 2018

Za početak, ono poznato – event traje od 9. do 31. listopada. Zabavni Halloween mode poznat kao Junkestein’s Revenge, koji se odvija na mapi Eichenwalde, ponovno je stigao u igru u sklopu eventa, a s njime i Junkenstein’s Revenge: Endless Night – endless mode borbi s valovima neprijatelja i boss borbama.

Novost koju je Jeff Kaplan nedavno nagovještavao vezano uz redovni mode Junkenstein’s Revenge je činjenica da ga sada možete igrati s još dvoje heroja, pa  će se tako dosadašnjem timu kojega su činili McCree, Soldier: 76, Hanzo i Ana – pridružiti Brigitte i Tracer.

Naravno, kao i u prijašnjim Halloween eventovima, nekoliko mapa preuređeno je kako bi odgovaralo “jezivom” duhu Halloweena. Sada znamo da se radi o tri mape, a uz Eichenwalde, to su Hollywood i nedavno spomenuta deathmatch mapa Château Guillard. 

Moramo priznati kako nas je preuređenje ove deathmatch mape unazadilo tijekom današnjeg pokušaja igranja deathmatcha, jer smo više vremena proveli istražujući te sitne i veoma interesantne detalje koje je Overwatch ekipa ubacila, da su nas ostali igrači nemilice ubijali. Ali završili smo svejedno četvrti 🙂

• Halloween skinovi i kozmetički itemi

Jedna od stavki koje je Jeff Kaplan još u prošlome razvojnom dnevniku posebno naglasio su kozmetički itemi i skinovi kojima Overwatch tim u sklopu eventova posvećuje izrazitu pozornost. Prije dva dana pisali smo o tome kako se vjeruje da će u ovogodišnjem Halloween eventu biti šest novih skinova, no ekipa iz Overwatcha ugodno nas je iznenadila. Naime, u sklopu Halloween Terror eventa dobili smo čak devet novih skinova!

Uz prethodno spomenutih pet skinova, novost su skinovi Sombra Bride (Legendary), Mei Pumpkin (Epic), Soldierov Slasher: 76 (Legendary) i McCree Undead (Epic). Sve njih, zajedno s prethodno objavljenih pet, možete vidjeti u galeriji slika priloženoj u nastavku (klik na sliku za pregled galerije):

Uz spomenutih devet novih skinova, od kozmetičkih predmeta dostupna su i dva nova highlight introa (Winston i Brigitte) te jedan novi odličan emoteBastion Zombie. Dakako, uz ovo, stiglo je i šest victory poza s bundevama za šest različitih heroja, hrpa odličnih Halloween voice lineova i još veća hrpa novih Halloween sprejeva – u svakom slučaju – bogat Halloween sadržaj te za svakoga ponešto.

Dodatno, za one koji žele potrošiti i nešto novca, Blizzard je ovoga puta pripremio poklon – za svaki kupljeni paket od 50 Halloween loot boxeva, dobit ćete besplatnih 10, također Halloween loot boxeva.

Nova zakrpa i ostale novosti

U isto vrijeme kad je sinoć Halloween Terror event stigao u igru, s njime su, putem nove zakrpe, implementirane i dugo očekivane promjene na nekoliko heroja, od kojih se najviše spominjao Torbjörn. Isto tako, stigle su i neke druge generalne promjene po pitanju same igre, korisničkog sučelja, dodaci za igrače koji su daltonisti, ali i ispravci preko nekoliko bugova.

Navest ćemo neke od promjena koje se tiču samih heroja. “Zdravlje” Brigittinog štita smanjeno je sa 600 na 500, Doomfistov ručni top nanosi manje štete na udaljenosti od 15 metara, a cooldown za McCree-jev Combat Roll smanjen je sa 8 na 6 sekundi.

Pharah je drugi heroj po redu koji je doživio najveće promjene. Njezin Concussive Blast od sada se brže puni – za 9 sekundi umjesto dosadašnjih 12, povećana je brzina ispaljivanja raketa, a smanjena šteta njihovih eksplozija, te još dosta toga.

Na kraju, kao što smo dosad spomenuli, heroj koji je doživio najveće promjene je Torbjörn. O njegovim promjenama pisali smo nešto ranije – ovdje, no kako biste saznali više o tome, kao i o hrpi drugih novosti i promjenama na još nekim herojima koje donosi nova zakrpa, na ovome linku pročitajte originalni zapis o novoj zakrpi u cijelosti.