Prva igra u serijalu Lucius izašla je 2012. godine i stavila igrače u ulogu negativca. Glavni “junak” je bio titularni Lucius koji ima nadnaravne moći, šeće svojom kućom i ostatku ukućana priprema ne baš ugodne krajeve života. Razvojni tim Shiver Games je nakon solidnog uspjeha originala 2015. godine izdao i nastavak, a sada su objavili kako žele završiti priču i kako pripremaju Lucius III.

Tim je pripremio novu priču, pa će se tako Lucius vratiti u svoj stari kvart, Winter Hill. Tim kaže kako se u nastavku igra vraća svojim korijenima – i na području gameplayja, kao i s pričom. Radnja se odvija u gradu gdje je ovaj negativac proveo svojih prvih šest godina života, a igrači će mu pomoći da ostvari proročanstvo i vide gdje će ga odvesti put na koji je krenuo prije šest godina. To znači da ćete opet koristiti njegove moći, istraživati mračna okruženja i stati u cipele negativca.

Lucius III je u izradi samo za PC, a Shiver Games nije dao točan datum izlaska. Ipak, na Steamu kao okvirni datum stoji ova godina, što vjerojatno znači da za izlazak nećemo morati predugo čekati. Dok ne stigne ta objava, možete pogledati najavni trailer i proučiti službene stranice. Kada izađe, igra će se prodavati po cijeni od 19,99 eura.