Serijal Scribblenauts zaživio je pri puta sredinom rujna 2009. godine s istoimenom igrom i opisom “Write Anything, Solve Everything”. Igra je najprije bila ekskluziva za Nintendovu DS konzolu, zatim je u obliku Scribblenauts Unlimiteda osim za Nintendove konzole izašla i za PC, dok najnoviji nastavak Scribblenauts Showdown osim platformi mijenja i premisu.

Sve prijašnje Scribblenauts igre bile su usmjerene na kampanju za jednog igrača u kojoj je zadatak na kreativne načine smisliti rješenje predstavljenog problema i prikupiti što više zvijezda, u igrama zvanih Starite. Scribblenauts Showdown je zamišljen kao multiplayer igra u kojoj će istovremeno uživati do četiri igrača natječući se u raznim igrama uz provjerenu formulu prijašnjih igara.

Warner Bros. je novo poglavlje najavio u siječnju ove godine, a u Europi će igru biti moguće zaigrati ovog petka, 9. ožujka. Najava je stigla uz prikladan trailer kojeg možete pogledati ispod teksta, a malo više informacija o igri pronaći ćete na službenim stranicama. Ovo će biti prvi put da će neka Scribblenauts igra biti dostupna za neku Sonyjevu i Microsoftovu konzolu, a uz te dvije verzije igre stiže i ona za Switch.