Resident Evil 7 se na tržištu pojavio u siječnju 2017. godine. Nakon uspješnog dolaska na tržište, promijenjena formula Resident Evil serijala je pokupila odlične ocijene – obožavatelji su bili zadovoljni.

Resident Evil 7 je promijenio perspektivu u kojoj igrač igra. Svaka RE igra je bila iz trećeg lica, ali je Capcom s RE7 odlučio prikazati igru iz prvog lica. Pokraj promjene perspektive, igra je dobila i novi setting koji je uz pogled iz prvog lica dostavio odličnu atmosferičnost igre.

Capcom je danas na svom blogu objavio da je RE7 prodan u 5.1 milijuna primjeraka. Capcom je objavio da je igra komercijalno uspješna. Ova brojka se na prvi čini velika, no imajte na umu da je Capcom triple-A studio kojemu je ova brojka najvjerojatnije pomalo razočaravajuća.

Usporedbe radi, RE6 se prodao u 10 milijuna kopija od dolaska na tržište (2012. godina), a najprodavanija Resident Evil igra je RE5 koja je pronašla svoj dom kod 11.84 milijuna vlasnika (igra je izašla 2009. godine).

RE7 je u početku imao odličnu prodaju, ali nakon što je prodano 4 milijuna kopija u listopadu, prodaja je drastično pala.