Red Dead Redemption 2 izlazi za točno dva tjedna, a Rockstar nas uoči izlaska igre časti još jednom turom novih informacija. Ovoga puta, izbacili su hrpu novosti vezanih uz različita oružja koja nas očekuju u igri, ali i informacije o customiziranju i kreiranju vlastitoga jedinstvenog oružja. Pogledajmo, stoga, što nas očekuje!

Briga o oružju i povratak klasika

Što više koristite pištolj, bolje će se ponašati, ali s vremenom će se raspadati ako se ne pobrinete za njega

Informacije o oružju u Red Dead Redemptionu 2 dolaze putem novoga featurea objavljenog na službenoj stranici igre. “Detalji, dubina i izbor definiraju svaki aspekt Red Dead Redemptiona 2, a oružje nije iznimka” – počinje objava na Rockstarovoj stranici, putem koje je otkriveno kako nas očekuje više od 50 jedinstvenih oružja i nevjerojatna količina customizacije istih, počevši od različitih tipova municije, od kojih će svaki imati drukčiju preciznost, doseg i količinu štete.

Napominju i činjenicu da će nam oružje s vremenom propadati što ga više koristimo pa ćemo ga trebati popravljati, propisno nauljiti i čistiti. No, osim što će propadati i zahtijevati brigu, duže korištenje istovremeno ima i svoju pozitivnu stranu te je velika prednost što će s vremenom također imati i bolje performanse, a to ovaj yin & yang sustav korištenja određenog oružja kroz duži period vremena čini doista zanimljivim i svježim.

Veliki segment nove objave o oružju posvećen je klasicima koji se ponovno vraćaju u Red Dead Redemption 2 iz prve igre. Svako od tih oružja prikazano je i u interesantnom starinskom stilu poput izrezaka iz novina, s popratnim detaljima o tome za što je koje oružje najpraktičnije koristiti. Favoriti o kojima se radi su, redom: Cattleman Revolver, Volcanic PistolSpringfield Rifle, Sawed-off Shotgun i Litchfield Repeater. Njihove slike i detaljne interesantne opise pogledajte u galeriji slika u nastavku (klik na prvu sliku za otvaranje galerije):

 

Također, putem nove Rockstarove objave možete vidjeti i video isječke o tome kako se koje oružje ponaša u akciji, pa predlažemo da to svakako učinite putem ovoga linka.

Customizacija oružja i sustav borbe

Metali i gravure u raznim bojama mogu se ugraditi na gotovo svaki dio pištolja – od okidača, preko cijevi pištolja do okvira i sl.

Drugi veliki dio nove objave o oružju odnosi se na samu customizaciju, kao i sustav borbe i konkretne Rockstarove savjete o odabiru oružja za pojedine situacije.

Uz niz mogućnosti customizacije, od vizualnih nadogradnji kao što su novi metali, drvo, lakovi i gravure pa do nadogradnji u performansama kao što su nove cijevi, gripovi, nišani i scopeovi, možete dizajnirati potpuno jedinstveno oružje koje izgleda i ponaša se upravo onako kako vi to želite” – objašnjava Rockstar, obećavajući kako nas očekuje kreiranje zaista jedinstvenog vlastitog oružja, uz već spomenutih više od 50 oružja koja već postoje u igri.

Naglašavaju i kako će se svako oružje zaista ponašati drukčije: imat će drukčiju količinu štete, dometa, brzine pucanja, točnosti i brzine reloada te nas upozoravaju kako je izrazito bitno mudro odabrati koje ćemo oružje koristiti u kojoj situaciji, bilo to napucavanje izbliza, lov na životinje, sačekuša iz daljine ili pak okršaj u pokretu dok jašemo na konju. Za svaku situaciju postoji oružje koje odgovara određenim okolnostima.

Red Dead Redemption 2

Izrazito je važno prilikom napuštanja konja pripaziti koje ćemo oružje ostaviti u konjskim bisagama, a koje ponijeti sa sobom, jer su različita oružja prigodna u različitim situacijama.

Od konkretnih savjeta za odabir oružja, Rockstar predlaže Double-Action Revolver za napucavanje u pokretu tijekom jahanja na konju, Sawed-Off Shotgun za napucavanje izbliza ako nam je druga ruka zauzeta, Varmint Rifle kao prvi odabir za lov na neke manje životinje. Springfield Rifle savjetuju za situacije kad se nađemo opkoljeni s nekoliko neprijatelja istovremeno jer nanosi hrpu štete, a za zasjede i skidanje neslutećih neprijatelja iz daljine imamo snajper.

Što se dodatnih customizacija tiče, veliki je naglasak i na onim kozmetičkim nadogradnjama, pa ćemo tako imati čitav niz mogućnosti za birati između različitih gravura na oružju – od različitih boja i oblika do mjesta na oružju na kojem želimo dodati gravure. No, osim kozmetičkih nadogradnji, bit će izrazito bitno craftati i municiju, a uz nju i držače za pištolje i puške jer, kako kažu iz Rockstara, nadograđeni i poboljšani držači za oružje štitit će oružje od propadanja.

Red Dead Redemption 2

U RDR2 moći ćemo kupovati, ali i craftati različite vrste municije, od eksplozivne do one s velikom brzinom ispaljivanja

Dead Eye kao moćno oružje

Jedna od mogućnosti Dead Eyea bit će da u usporenom vremenu “nacrtamo” mete na neprijateljima i izrešetamo ih kišom metaka

Posljednji segment ove nove Rockstarove objave daje nam još jedan detaljni uvid u sustav Dead Eye, s kojim ćemo privremeno usporavati vrijeme i preciznošću skidati neprijatelje.

Kako kažu iz Rockstara, sustav Dead  Eye s vremenom će se širiti i postajati sve napredniji tijekom igre, pa će nam čak i automatski označavati neprijatelje na nišanu, ali i omogućavati da ručno označimo više žrtava. Osim slow motiona, prikazivat će nam i slabe točke na neprijateljima, kao što su pluća, srce i mozak. Ukratko, koristit će nam kao odličan strateški alat u ključnim situacijama i napetim okršajima.

Naravno, bit će potrebno pripaziti kako trošimo Dead Eye, jer njegovo korištenje neće biti beskonačno, no iz Rockstara obećavaju kako ćemo ga moći puniti i tijekom borbe pomoću različitih napitaka i hrane, tako da nećemo uvijek biti prisiljeni čekati završetak borbe kako bi se Dead Eye ponovno napunio.

Red Dead Redemption 2

Naprednije mogućnosti Dead Eyea osim usporavanja vremena omogućavat će nam da vidimo slabe točke neprijatelja poput srca i pluća te ih lakše naciljamo.

Ne znamo za vas, ali mi smo naprosto oduševljeni količinom detalja koje su Rockstarovci ubacili u Red Dead Redemption 2. Ne sumnjamo ni trena da će biti jedna od najboljih igara ove godine te jedva čekamo zaigrati ju kad izađe na tržište za dva tjedna – točnije, 26.listopada za PlayStation 4 i Xbox One.

Dok čekate da stigne, toplo preporučamo da u nastavku pogledate sve nove detalje vezane uz raznovrsno oružje u Red Dead Redemptionu 2 putem ovoga linka.