I ptice na grani znaju da je ovogodišnji BlizzCon 2017 bio poprište nekih zaista impresivnih najava: na ceremoniji otvaranja saznali smo da Starcraft II postaje free-to-play, Jeff Kaplan je iz Overwatch arene predstavio novu support heroinu Moiru za globalni fenomen zvan Overwatch, a osim nove ekspanzije za World of Warcraft podnaslova Battle for Azeroth Blizzard je najavio i World of Warcraf Classic iliti vanilla servere koje je zajednica toliko željno priželjkivala.

Ipak, ovdje nećemo podrobnije pričati o tim velebnim najavama već ćemo vam prenijeti dojmove nakon hands-on demoa s novom ekspanzijom za Hearthstone  – Kobolds and Catacombs. Redatelj igre Ben Brode na otvaranju ovogodišnjeg izdanja BlizzCona najavio je kako se s ovom ekspanzijom “vraćaju korijena fantasyja”.

Osim novih karata, najzanimljivija novina koju Kobolds & Catacombs donose je singleplayer mod koji u Hearthstone uvodi “rougelike” elemente igrivosti.

O čem su točno radi, pitate se?

Dungeon Run igrače će provesti kroz nasumične mečeve protiv nasumičnih bossova kako bi zaradili, i imamo potrebu to posebno naglasiti, nasumični loot. Radi se o verziji raidova uvedenih u prethodnim Hearthstone ekspanzijama koje možete ponavljati koliko vas je volja. Na početku morate izabrati svoju klasu (zaigrali smo s Mageom i Priestom) te se potom u nizu upustiti u borbu protiv 8 bossova. Svaka borba je teža od prethodne, a poslije svake borbe zaradit ćete blago koja vam može pružiti neki bonus poput duplog zdravlja (zaista prekrasan i koristan bonus). Naravno, umjesto pasivnog bonusa možete dobiti i neku izrazito jako kartu koju ćete moći koristiti do kraja “Trka Tamnicom”.

“Pažljivo biraj”, rekao je jedan stari vitez u jednom starom filmu prije nego je sve otišlo kvragu!

Uz blago iliti treasure, dobivat ćete i loot koji dolazi u setu od tri karte koja će vam na određeni način pojačati deck i koje možete koristiti do kraja seanse. Naravno, ukoliko izgubite borbu gubite sve što ste dotad zaradili i krećete ispočetka. Bossovi od meča do meča mogu imati različite efekte koji će vam u većoj ili manjoj mjeri dignuti živac, no s druge strane ne možete se žaliti jer ste dobili treasure koji vam do ostatka Dungeon Runa daje duplo više zdravlja.

Od meča do meča mogu se dogoditi razne zanimljive situacije, no budući da je sve nasumično uvijek možete izvući kraći kraj te dobiti kartu koja vam neće pomoći ili bossov efekt može imati razorne posljedice. Jedan od bossova s kojim smo se borili bi svakim dolaskom na red značajno podebljavao svoj oklop što nam je itekako otežalo borbu. Drugi je pak podivljao s dinamitom koji je na početku svake borbe letio prema nama.

Ovi suludo jaki efekti, ali i ostatak  karata čine mečeve zabavnim i nepredvidljivima, a jedva čekamo da se opet upustimo u Dungeon Run kada Kobolds & Catacombs stigne u Hearthstone u prosincu.

S koje tri karte podebljat deck? Odluke, odluke…