Predstavljen na ovogodišnjem E3-ju, sustav PlayLink nije nov – ali upravo sada pravo je vrijeme da ga upoznate! Zašto? Iz dva razloga: prvi je zato što je (uglavnom) namijenjen grupnoj zabavi a u blagdanskom razdoblju pred nama sasvim ćete sigurno biti u situaciji da se s prijateljima ili članovima obitelji okupite oko PlayStationa; a drugi zato što je najbolja igra iz PlayLink paketa – That’s You! – besplatna za PS Plus pretplatnike cijeli prosinac.

PlayLink igre namijenjene su najčešće grupnoj zabavi a koristi konzolu, TV i mobitele odnosno tablete kao kontrolere

A ako želite još – ili ako niste PS Plus pretplatnik – PlayLink paket trenutačno je na popustu pa u njemu možete dobiti četiri igre za cijenu jedne. Dakle, idealna prilika da isprobate.

Mobitel ima svatko

O čemu je zapravo riječ? PlayLink je serija igara za PlayStation 4 koje umjesto kontrolerom igrate – mobitelom ili tabletom. Iako među proizvođačima konzola Nintendo obično slovi za najinventivnijeg, ne može se poreći da je Sony jednako tako spreman testirati originalne načine kontrole, a ovo je najnoviji pokušaj. Za svaku igru na mobitel (ili tablet) je potrebno skinuti zasebnu aplikaciju koja se povezuje s konzolom i onda pomoću nje igrate, birajući opcije na ekranu mobitela ili koristeći druge njegove karakteristike, poput kamere ili mikrofona. Zgodno.Ovo je praktično jer mobitel u današnje vrijeme zaista ima gotovo svatko, a aplikacije su dostupne i na Android i na iOS online trgovinama, pa je potrebno samo kupiti igru na PS4 i možete zaigrati s prijateljima. Naime, PlayLink naslovi gotovo su odreda namijenjeni grupnoj zabavi, a na ovaj način za igranje u društvu ne treba vam mnogo kontrolera.

PlayLink mobitel

NERED NA MOBITELU Ako vam smeta da svaka PlayLink igra zahtijeva dodatnu aplikaciju, jednostavno ih sve strpajte u jedan folder

Teorija i praksa

Korištenje mobitela odnosno tableta umjesto kontrolera mnogim će manje iskusnim igračima biti prirodnije i jednostavnije

Zamisao je dobra, a što je najbolje, i u praksi funkcionira.Aplikacije za mobilne telefone su besplatne i nisu velike pa se brzo skidaju, što znači da ste za igru spremni u nekoliko minuta. I spajanje s konzolom je lagano i brzo – dovoljno je da ste na istoj Wi-Fi mreži. A što ako nemam Wi-Fi mrežu doma nego mi je PS4 spojen žicom na router? Nema problema. Jeste li znali da vaš PS4 može funkcionirati kao Wi-Fi Hotspot? Nismo ni mi, ali uz PlayLink smo i to naučili. Jednako tako, PlayLink očekuje da imate relativno aktualnu verziju operativnog sustava – na primjer, na iOSu neke PlayLink igre zahtijevaju iOS 9.0, a pojedine rade i na iOS-u 7.0. Na Androidu se zahtjevi kreću između verzija 4.1 i 4.4 – ukratko, provjerite prije kupnje što vaš mobitel podržava.

 

PlayLink paket

PLAYLINK PAKET Trenutačno je zgodna ponuda u kojoj dobivate četiri igre po cijeni jedne. Već samo za SingStar – isplati se.

Jednostavnije i zabavnije… uskoro

PlayLink igre namijenjene su najčešće grupnoj zabavi a koristi konzolu, TV i mobitele odnosno tablete kao kontrolere


Ako vam tehnički elementi nisu problem – a vjerujemo da većini neće biti – PlayLink je zaista zanimljiva platforma za igranje neobičnih i inovativnih naslova koji u pravom smislu riječi mogu “okupiti cijelu obitelj”. Jer svatko se zna koristiti mobitelom i ako po njemu tipka svaki dan, neće biti uplašen niti igrati u društvu – a znamo da nekim članovima naših obitelji klasični kontroleri još uvijek izgledaju zbunjujuće i odbojno. Ono što nam sada treba jest što više dobrih PlayLink igara, koje bi dokazale privlačnost ovog načina igre. No nije stvar u tome da treba napraviti multiplayer igru u kojoj svatko gleda u svoj mobitel – takvih bar ima tisuće. Trik je napraviti igru u kojoj će igrači gledati i u mobitel, i u televizor, i u druge igrače – i ostvarivati interakciju u svim smjerovima. PlayLink naslovi koje smo do sada zaigrali taj cilj ostvaruju u različitoj mjeri, no začetak je tu – a u najavi je još nekoliko zanimljivih igara koje će osnažiti koncept. Nadamo se da će uskoro PlayLink dobiti i nekoliko “killer-naslova” koji će ga osnažiti i uvjeriti i druge proizvođače konzola da preuzmu ovaj koncept.

Igrali smo

That’s You!

PlayLink That's You

Upoznajte obitelj i prijatelje na nov način! NEOBIČNA PITANJA natjerat će vas da razmislite koliko poznajete svoje prijatelje i obitelj

SingStar Celebration

PlayLink SingStar™

Povratak timskog pjevanja BEZ PROMJENE SingStar Formula nepromijenjena je već 13 godina te je i dalje najbolji karaoke na konzolama

Hidden Agenda

PlayLink Hidden Agenda

Policijska avantura s nadmudrivanjem VIZUALNA KVALITETA je neupitna, ali u pokretu grimase lica i kretnje ne izgledaju baš prirodno. Budžet je ipak bio premali.

Knowledge is Power

PlayLink Knowledge is Power

Brže, točnije, smješnije? VESELO ŠARENILO Bez puno detalja, uz simpatične likove

Planet of the Apes: Last Frontier

PlayLink PlanetOfApes

Moralne dvojbe tmurne budućnosti HOĆETE LI STATI NA STRANU LJUDI…

U najavi

Frantics

PlayLink Frantics

SIMPATIČNI LIKOVI uz dobru animaciju mogu bitno dignuti atmosferu. Datum izlaska – 7. ožujka 2018.

Erica

PlayLink Erica

VJEČNE DVOJBE Mnogi će sigurno pitati je li ovo igra ili interaktivni film – no je li to bitno? Datum izlaska nije poznat

Opširnu temu o PlayLinku pročitajte u 48. broju Reboota, a kako se naša redakcijska ekipa provela u PlayLink avanturama uskoro donosimo na našem YouTube kanalu.