RDR, odnosno Red Dead Redemption druga je igra u Red Dead serijalu koja je osvojila brojne igrače na konzolama kada je izašla prije šest godina. Rockstar je usavršio formulu igara otvorenog svijeta, pa seljenje priče na divlji zapad nije bio pretjerano zahtjevan zadatak za taj razvojni studio. Igra je bila ekskluzivna za tada aktualne konzole Xbox 360 i PlayStation 3, a prije nekoliko mjeseci je putem Backwards Compatibility programa ona postala dostupna za igranje na Xboxu One.

Od sljedećeg tjedna će igru moći zaigrati i vlasnici konzole iz drugog tabora, PlayStationa 4, putem servisa PlayStation Now. Radi se o mogućnosti “streamanja” više od 450 igara za PlayStation 3 na moderniji sustav, a uvjet je plaćanje pretplate. Uz PS4, na ovaj će način RDR postati dostupan i PC igračima budući da je od ovog ljeta PS Now dostupan i na računalima.

Iako situacija nije idealna, sigurni smo da ima onih koji su željni po prvi put zaigrati ili se prisjetiti kako je bilo lutati s Johnom Marstonom u kaubojskom svijetu. Red Dead Redemption 2 najavljen je krajem kolovoza i stiže krajem 2017. godine ekskluzivno na PlayStation 4 i Xbox One. Više informacija o servisu PlayStation Now potražite ovdje.