Quake Champions, multiplayer pucačina id Softwarea, koja je u early accessu od 2017., ide u free-to-play vode. Id i Bethesda su objavili ovu informaciju na tekućem QuakeConu.

Quake Champions je već prošao sijaset free-to-play faza tijekom svog razvoja, uglavnom nudeći razdoblja besplatnog igranja, uz plaćene Starter Pack i Champions Pack opcije. Developeri igre će zadržati opciju kupovanja Champions Pack, koji je trenutno na sniženju u sklopu Bethesdinog QuakeCona.

Osim ove najave, id Software je trailerom predstavio najnoviji dodatak igri – Death Knighta, legendarnog neprijatelja u Quake serijalu. Trailer možete pogledati u nastavku.

Quake Champions je najavljen još 2016. godine kao moderni dodatak Quake serijalu. Povodeći se modernim trendovima a la Overwatch i slični, igra je imala opciju igranja s likovima iz Quake serijala, kao i drugih igara iz id-ovog kataloga, uključujući Doomslayera i B.J. Blazkowicza. Svaki od tih likova, po određenoj špranci, ima svoje vještine koje se trebaju balansirati s ostatkom tima.