Q.U.B.E. je bila logička igra s pogledom iz prvog lica u kojoj su igrači dobili zadatak rješavanja zagonetki vezanih uz fiziku, kao i platformerske izazove i slagalice. Od njenog izlaska prošlo je nešto više od šest godina, dobila je i Director’s Cut verziju s dodatnim sadržajem, a razvojni tim već neko vrijeme priprema nastavak kojeg su jednostavno nazvali Q.U.B.E. 2.

Novu igru su prvi put prikazali za vrijeme konferencije GDC prošle godine, a sada su objavili datum kada će je svi zainteresirani igrači moći zaigrati. Q.U.B.E. 2 izlazi za PC, PlayStation 4 i Xbox One 13. ožujka, a ako ste zainteresirani možete i baciti pogled na kratak gameplay trailer.

Amelia Cross je arheologinja i glavna junakinja ove mozgalice i nalazi se zatečena u ruševinama drevnog vanzemaljskog planeta. Na svu sreću, nije jedina preživjela, pa će uz pomoć druge osobe rješavanjem raznih zagonetki pokušati pronaći put doma.

Predbilježbe za Q.U.B.E. 2 nisu još otvorene tako da nije poznato po kojoj će se cijeni igra prodavati, no sve ćete druge informacije koje je razvojni tim do sada objavio pronaći na službenim stranicama.