U newsletteru koji je objavljen na internetu, Atari je otkrio izgled svoje prve konzole u posljednjih 20 godina. Ataribox Project Team koji stoji iza nove konzole napisao je kako im je cilj napraviti proizvod koji će njegovati Atarijevu povijest koji će biti privlačan starim, ali i novim fanovima Atarija.

Ataribox inspiraciju pronalazi u klasičnim Atari konzolama što je vidljivo i iz samog dizajna nove konzole. Otkrili su kako će konzola biti dostupna u dvije verzije: drveno i crveno/crnom izdanju.

Iako se ne zna ništa o specifikacijama i hardwareu konzole, poznato je kako će imati SD slot, HDMI izlaz i četiri USB porta. Sve ovo sugerira kako Ataribox ima modernu unutrašnjost koja će uz klasični sadržaj pokretati i sadržaj prikladan modernom dobu, što su na kraju krajeva potvrdili iz Ataribox Project Teama.

Posljednja zanimljivost je što će Ataribox biti ‘crowfunded’, podatak koji se ne spominje u objavljenom newsletteru već je dio note poslane investitorima iz Francuske. U noti piše kako će “zbog smanjivanja rizika proizvod inicijalno biti lansiran unutar crowdfunding kampanje”.