Nintendo Switch uzima sve više maha i obara rekorde. Jučer smo pisali o tome kako je najbrže prodavana “kućna” konzola u povijesti SAD-a, a nije teško uočiti hrpetinu remake-ova velikih multiplatformskih igara, ali i ogromnu brojku indie-ja koji izlaze upravo za tu turbo zabavnu konzolu.


U valu indie igara koje dobivaju svoju verziju za Nintendo Switch, u studenom prošle godine najavljeno je kako i retro indie SF hit Furi dobiva taj tretman, a jučer je putem službenog twittera studija The Game Bakers stigla i obavijest o datumu izlaska:

Svjetlo dana Furi je na PC-ju i PlayStationu 4 ugledao u lipnju 2016. i za Xbox One u prosincu iste godine, a sada na Switch stiže već 11. siječnja – za samo tjedan dana!

Podsjetimo, Furi je brzopotezna akcijska igra koja vješto kombinira elemente hack’n’slasha, twin-stick shootera i „bullet hell“ igara, a sastoji se u potpunosti od boss fightova. Mnogi su ju nahvalili zbog nezasitne akcije, vizualnog stila, fantastičnog soundtracka ali i težine igre.

U nedostatku novog release trailera koji će vjerojatno također izaći idući tjedan, svakako ponovno pogledajte najavni trailer od prije 2 mjeseca, ako već niste: