U zadnjih nekoliko tjedana šuška se o novim promjenama na nekoliko likova u Blizzardovom herojskom FPS-u Overwatch, a prošloga petka stigla je i službena potvrda u obliku YouTube razvojnog dnevnika, u kojemu je potvrđeno da znatne promjene ovoga puta dobiva Torbjörn.

Mnogi igrači već dugo čekaju da Blizzard odluči uvesti neke promjene baš po pitanju Torbjörna, a famozni Jeff “iz Overwatch tima” Kaplan objasnio je kakve će ove nove promjene biti. Naime, te promjene u izradi su već mjesecima, a potpuno će utjecati na način na koji Torbjörn funkcionira na svim mapama u igri, uvjerava nas Kaplan.

Primjerice, Torbjörn više neće moći opremati suigrače armor packovima i neće skupljati materijale po mapi. Umjesto toga, imat će sposobnost zvanu Overload koja će, prema Kaplanovim riječima, izgledati jako slično njegovoj staroj ultimate sposobnosti zvanoj Molten Core.Dobit će bonus na brzinu kretanja, otpornost na štetu i povećanje brzine pucanja” – rekao je u videu Kaplan i dodao kako će ta nova sposobnost imati cooldown i omogućiti Torbjörnu da protivnicima nanosi više štete u raznovrsnijim situacijama.

Dakako, mijenja se i sami ultimate napad Molten Core: imat će isto ime, ali od sada će Torbu omogućavati da ispucava kipuću lavu iz svoje “kandže” odnosno mehaničke ruke, a lava će neprijateljima zadavati “area of effect” štetu. Također, novosti dolaze i po pitanju turreta, koji ćemo od sada moći bacati i tako njime dosezati dosad nedostupna mjesta, a od sada više nema levelanja turreta bezumnim “lupetanjem” po njemu, već će automatski (i konstantno) biti level 2.

Ove i još neke druge promjene na Torbjörnu nalaze se već sada na PTR serverima, pa ukoliko ih želite isprobati – trkom u Battle.net i prebacite se na PTR. Kada će promjene doći i na redovne servere, nije točno poznato, ali vjerujemo kako će to biti dosta brzo, kao i inače.

Naravno, Jeff je u razvojnom dnevniku dao naslutiti i mnoge druge promjene koje ćemo uskoro vidjeti i po pitanju ostalih heroja, nove skinove i drugi sadržaj, a posebna sekcija u videu rezervirana je za najavu opet nadolazećeg Halloween eventa! No, kako vam ne bismo spoilali baš sve, obavezno u nastavku pogledajte novi razvojni dnevnik i saznajte koji će još likovi uskoro dobiti buffove i nerfove i što nas to sve u nadolazećim mjesecima čeka u Overwatchu: