Izgleda da je uspjeh GTA Onlinea nešto što Take-Two Interactive želi svakako ponoviti sa svojim budućim igrama. Izvršni direktor Take Two Interactivea Strauss Zelnick, osim što je rekao da se sada osjeća puno mirnije što se tiče fiskalne godine 2019. zbog izlaska Red Dead Redemptiona 2 u proljeće iduće godine, izjavio je kako na Rockstar gledaju drugačijim očima nakon uspjeha GTA Onlinea: ”Naravno da znamo što Rockstar uobičajeno radi i aktivnosti Rockstara su transformirane zbog Grand Theft Auta Online”.

Možemo samo špekulirati što bi to moglo značiti za Rockstar i njihove buduće projekte. Ono što možemo s većom dozom sigurnosti iščitati iz riječi gospodina Zelnicka jest da će Red Dead Redemption 2 imati vrlo razvijenu i ekspanzivnu online komponentu s kojom će pokušati emulirati uspjeh kao što je to imao Grand Theft Auto V s GTA Onlineom.

Ponavljamo, Red Dead Redemption 2 isprva e bio najavljen za ovu godinu, no u jednom trenutku Tako-Two Interactive odlučio se na odgodu kako bi igra dosegla visoke standarde kvalitete na koje su igrači navikli od Rockstara te je sada službeni interval izlaska igre proljeće 2018.