Prije nekoliko godina većina PC igrača znala je da ih godišnje čekaju veći popusti u prosincu i lipnju, za vrijeme zimske i ljetne rasprodaje koje se održavaju na Valveovom servisu. U međuvremenu je konkurencija počela biti prilično žestoka, no stvari su na Steamu ostale iste. Znamo da u lipnju stiže Steam Summer Sale, a iako vlasnik servisa nikad ne objavljuje datum početka, istraživači na internetu ga se svejedno dočepaju.

Svi koji čekaju veće popuste mogu pripremiti svoje novčanike za idući četvrtak, odnosno 21. lipanj, a kako ljetne rasprodaje običnu traju dva tjedna, možete očekivati kako će završiti 4. srpnja. Valve svake godine mijenja što se za vrijeme same rasprodaje događa, a prošle godine smo skupljali razne digitalne sličice i lijepili ih u albume.

Kao i inače, možete očekivati solidne popuste za velik broj naslova, od malih indija do velikih blockbustera. Ako već sada želite kupiti neke igre po jeftinijim cijenama, GOG.com je bio prvi koji je započeo sezonu ljetnih rasprodaja, pa možete vidjeti što oni nude.