Kao što smo i pretpostavili prošloga tjedna, u ovotjednoj i ujedno posljednjoj epizodi Dontnodovog web serijala o RPG-u Vampyr napokon smo saznali datum izlaska igre, ali i brojne druge zanimljivosti.

Četvrta i posljednja epizoda nosi naziv „Stories from the dark“, a primarno se oslanja upravo na priču. „Zanimaju me imerzivne atmosferične igre u kojima igrači doista utjelovljuju svoje likove“, počinje Philippe Moreau, direktor igre, te dodaje: „Uz to iznimno cijenim snažne gameplay mehanike. To je ono što, po mom mišljenju, razlikuje video igre od ostalih oblika zabave; taj odnos s kontrolerom je ključan“.

Dontnodovci ovom posljednjom epizodom žele naglasiti činjenicu kako će igrači u Vampyru biti ključan faktor – neće samo stiskati gumbe na kontroleru, nego će imati priliku uživjeti se u taj svijet u kojem je svaka odluka bitna i doživjeti jedno snažno iskustvo. Iznimno im je bitno da igra ima neko značenje, dublji narativ i zanimljivu priču u kojoj će biti naglasak na igračevoj interakciji s igrom i njezinim likovima.

U videu, iako traje samo četiri i pol minute, možete naći i podosta gameplayja, te nekih novih dosad neviđenih scena i likova, ali i – kako smo na početku rekli – konačni službeni datum izlaska!

Da ne duljimo, Vampyr službeno izlazi 5. lipnja 2018., kad će biti dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One. U nastavku pogledajte posljednju epizodu web serijala: