Sredinom ožujka ove godine prvi puta smo se upoznali s Louisom i grupom ljudi u kojoj se nalaze neke poznate povijesne ličnosti, kao i izmišljeni likovi. On je glavni protagonist u epizodičnoj avanturi The Council koja je neke ideje pokupila iz interaktivnih avantura Telltale Gamesa i usput dodala zanimljiv razvoj lika u stilu RPG-ova.

Kao i većina Telltaleovih igara, i ova iza koje stoji francuski razvojni tim Big Bad Wolf sastoji se od pet epizoda, a posljednja je postala dostupna danas. Imena Checkmate, ova epizoda prati posljednje korake Louisova putovanja, a ovisno o tome što ste radili u prethodne četiri, takav će vas kraj dočekati. Uz izlazak posljednje epizode izdavač Focus Home Interactive pripremio je i trailer za najavu cijele sezone koja je također od danas dostupna zainteresiranim igračima.

Checkmate, kao i The Council Full Season možete zaigrati na računalima, dok ćete petu epizodu zasebno na PlayStationu 4 i Xboxu One moći kupiti 6. prosinca. Trailer možete pogledati ispod teksta, a ako vam treba više informacija o ostatku igre možete ih pronaći na službenim stranicama.