Prije točno tjedan dana pisali smo o tome kako je Pokémon Quest nakon Nintendo Switcha stigao i na Android i iOS. U tih tjedan dana postojanja mobilne verzije, igra je zaradila 3 milijuna dolara.

Kao što smo i predviđali, s obzirom na velik uspjeh igre na Nintendo Switchu, mobilna verzija polučila je još veći uspjeh. SensorTower, kompanija koja putem svog portala redovito izvještava o globalnoj ekonomiji mobilnih aplikacija, objavila je taj podatak o zaradi od 3 milijuna američkih dolara, kao i činjenicu da je, prema njihovim procjenama, mobilna verzija Pokémon Questa skinuta 3,5 milijuna puta u tih tjedan dana.

Ukoliko vas zanimaju i određene detaljnije statistike, SensorTower je omogućio i to. Tako su obznanili da je većina potrošnje u ovoj “free to start” igri poteklo s Appleovog App Storea. Dakle, 56% igrača koji su trošili novce u Pokémon Questu igraju na iPhoneu ili iPadu, a ostalih 44% dolazi s Androida, odnosno s Google Play Storea. Također, od tih ukupno zarađenih 3 milijuna dolara, najveći broj prihoda ostvaren je u Japanu (31%), zatim slijedi Amerika (25%) pa Južna Koreja (oko 12%). Ostalih tridesetak posto otpada na ostatak svijeta.

Ukoliko još niste isprobali igru, podsjećamo da Pokémon Quest možete skinuti besplatno – za vaš Android mobitel ovdje, a za iPhone ovdje.