Od kada je mobilna igra Pokemon Go izašla i osvojila svijet prije gotovo dvije godine, svi su htjeli vidjeti razmjenu Pokemona, kao što su to mogli raditi u ostalim Pokemon igrama.

Niantic sada ima odgovor: “Trading” dolazi u Pokemon Go, i izgledati će ovako.

Razmjena će biti blisko povezana s novim sistemom prijateljstva, gdje će svaki igrač dobiti jedinstven kod koji može podijeliti s prijateljima. Kada dva prijatelja razmjene svoje kodove, bit će povezani unutar igre. Kada razmjenjuju poklone ili Pokemone ili zajedno sudjeluju u aktivnostima, podužu svoju “razinu prijateljstva”, koji se može ažurirati jednom dnevno i dolazi s 4 razine. Pošto će vas razmjene koštati mnogo Stardusta, različite razine dolaze s različitim popustima.

Na razini Good Friends, koju se može steći nakon jednog dana, igrači mogu razmijeniti sve osim Mythical Pokemona. Na razini Great Friends mogu dobiti popust na razmjene te dobiti bonuse kada se bore jedno uz drugo. Na Razini Ultra Friends dobiju sve ovo u većoj mjeri. Na Razini Best Friends dobiju veliki popust na razmjene, najveće bonuse, te četiri bonus Premiere lopte kada raidaju zajedno. Za ovu razinu trebat će 90 dana.

Nove značajke u igru će doći krajem tjedna.