Napokon smo dobili prvi trailer za reboot filmske adaptacije najpoznatije avanturistice u gaming svijetu. Novi film Tomb Raider u kojem Laru Croft tumači poznata, Oskarom nagrađena glumica Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl) krasit će filmska platna 16. ožujka 2018. godine.

Ono što smo primijetili u traileru jest kako će film možebitno pratiti radnju igre Tomb Raider iz 2013. godine koji je označio svojevrstan reboot serijala u svijetu igara pa je logično da se odlučili snimati film na temelju te igre. Usprkos tome, vjerojatno ćemo vidjeti elemente i Rise of the Tomb Raidera jer se u traileru spominje Trinity (radikalna vjerska organizacija koja je služila kao glavni negativac), ali i upoznavanje sa samom Larinom pozadinskom pričom koja je također bila jedna od glavnih elemenata druge igre. Bez obzira na sve, scene iz trailera uistinu vjerno rekreiraju igru, a gotovo smo sigurni da smo prepoznali i neke epske scene iz igre u kojima Lara jedva izvuče živu glavu.

Od ostalih glumaca imamo Dominica Westa (300, The Wire) koji će tumačiti Larinog oca Richarda i Waltona Gogginsa (Django Unchained, Hateful Eight) koji će tumačiti glavnog negativca Mathiasa Vogela, odnosno tzv. Father Mathiasa iz reboota serijala. Redatelj je najnepoznatija karika u cijelom procesu. Roar Uthaug nije baš poznat van okvira svoje domovine Norveške, no njegov film The Wave dobio je izuzetno dobre kritike kod stranog gledateljstva te se shodno tome nadamo kako će i s Tomb Raiderom učiniti iznimno kvalitetan posao i razbiti prokletstvo loših filmskih adaptacija videoigara.

Trailer za film pogledajte u nastavku: