Ako ste s obzirom na sva silna govorkanja po games industriji povjerovali u onu kako će se ciklus konzola uskoro pretvoriti u onaj sličan ciklusu izlaska mobitela (svaku godinu do dvije nova inačica), tada ste se baš i kao “vidioci” takvog trenda prevarili.

Naime zasigurno barem još idući generacijski skok u svijetu konzola funkcionirat će prema dobrom starom običaju i ciklusu. To je potvrdio i Shawn Layden, CEO američkog ogranka Sony Interactive Entertainmenta. On je izjavio u intervjuu danom njemačkom Golem.de kako PlayStation ne prelazi na godišnji “mobitel” ciklus izdavanja novih iteracija uređaja već kako će definitivno postojati PlayStation 5 koji će označiti klasičan evolucijski skok, te da se neće raditi o nikakvoj revoluciji u kojoj će nestati hardver koji će pokretati igre niti će se one pokretati iz oblaka ili išta slično.

Layden je također izjavio kako iako petica stiže, na tržište neće biti izbačena barem još neko vrijeme, što bi, gledajući u našu magičnu kristalnu kuglu, moglo značiti barem nekih 2-3 godine preostalog životnog ciklusa za stelarno uspješni i agilni PlayStation 4, čime pada u vodu i dubiozna glasina kako Sony već za iduću godinu priprema iduću konzolu.