Sony je ponosno objavio nove prodajne rezultate svoje PlayStation 4 konzole. Najnoviji podaci stigli su 22. svibnja, a oni kažu kako je PS4 od pojavljivanja na tržištu krajem studenog 2013. godine premašio brojku od 40 milijuna prodanih jedinica.

Ovime je PlayStation 4 postao najbrže prodavana konzola u povijesti ovog japanskog giganta, a uz izuzetno impresivnu prodaju same konzole Sony kaže kako se prodalo više od 270 milijuna kopija softvera.
ps4 prodaja 1
“Zbilja smo zahvalni na ovako ogromnoj podršci od strane naših fanova i partnera diljem svijeta što nam je pomoglo da ostvarimo ovako značajnu prekretnicu u tako kratkom vremenskom roku”, izjavio je predsjednik Sony Interactive Entertainmenta, Andrew House.

PlayStation 2 je još uvijek vodeća Sonyjeva konzola po ukupnoj prodaji (155 milijuna prodanih jedinica), a ovisno o tome koliko će trenutna konzola biti aktualna mogla bi dostići i prestići tu brojku. Microsoft i Sony spominjali su već nadograđene verzije trenutnih konzola, pa će vrijeme pokazati kako će se situacija razvijati.