Sonyjev game-streaming servis PS Now uskoro će biti proširen nizom PlayStation 4 igara koje će se pridružiti listi preko 450 PS3 igara koje su na njemu već dostupne. Vijest je potvrdio predstavnik Sony Computer Entertainmenta dodavši kako će igrači za istu cijenu dobiti pristup svim dosad dostupnim i novim igrama.

„Uzbuđeni smo što možemo potvrditi da će katalog igara na PS Nowu uskoro biti dodatno proširen, budući da ćemo im pridružiti i igre s PlayStationa 4.“ – objasnio je Sonyjev Brian Dunn. „Sve igre dostupne na servisu bit će dostupne kroz jedinstvenu pretplatu na PS Now.“

Zahvaljujući ovoj promjeni zagriženi PC-jaši napokon će moći zaigrati pokoju igru za PS4. No neće uživati u maksimalnoj rezoluciji.

Prvi korak bit će zatvoreno beta testiranje koje bi trebalo početi za nekoliko tjedana. Pristup beti dobit će nasumce odabrani igrači s aktivnom pretplatom na PS Now, a pozivnice će se odabranima pojaviti na e-mailu. Valja spomenuti kako će obnovljeni PS Now biti dostupan na svim tržištima,  a ne samo SAD-u gdje osvježenja tradicionalno stižu najprije.

U vezanim vijestima, Sony je nedavno potvrdio kako će od 15. kolovoza ove godine ukinuti podršku za PS Now na svim televizorima Bravia, svim modelima Samsungovih televizora, pa čak i PlayStationu 3 i PS Viti. Ovo znači da će usluga od tog datuma biti dostupna isključivo na PlayStationu 4 i PC-ju.