U hrpi trailera na Sonyjevoj press konferenciji u sklopu Paris Games Weeka vidjeli smo puno toga potpuno novoga. Jedna od novo najavljenih igara koja nas je na prvu očarala je Concrete Genie.

Glavni protagonist ove akcijske avanture iz trećeg lica  je povučeni dječak imena Ash, kojeg maltretiraju njegovi vršnjaci iz škole. Kako bi se nosio s time, dječak se okreće svojoj strasti – crtanju i umjetnosti. Ash svoju maštu vješto prenosi u stvarnost uz pomoć kista i magične boje. Igra je vizualno zapanjujuća i puna boja, unatoč sivilu koje zapravo okružuje dječaka u kišnom, zagađenom i prljavom gradu zvanom Denska.

Naglasak u igri i posebnost koju ona donosi je u korištenju motion kontrola i iskorištavanju punog potencijala Dualshock 4 kontrolera. Naime,  u igri ćemo pomoću kontrolera pokretima crtati stvari iz dječakove mašte i oživljavati ih. Razvojni studio Pixelopus koji stoji iza igre razvio je tehnologiju i posebne mehanike pomoću kojih će igra naše poteze kontrolerom registrirati i pri tome ih uljepšati i pomoći nam stvoriti nešto posebno – od pejzaža do raznoraznih predmeta i životinja. “Cilj je da se svatko osjeća kao umjetnik, bez imalo napora i uz puno veselja” rekao je Dominic Robilliard, kreativni direktor studija Pixelopus u ekskluzivnom intervjuu, te obećao kako će svaki igrač u principu imati svoje vlastito iskustvo igre, crteža i raznih čudovišta koje ćemo moći crtati.

Concrete Genie najavljen je za 2018. godinu, a u nastavku pogledajte ekskluzivni prvi trailer: