Ogromna, ali zaista ogromna količina podataka teče kroz internetske arterije kada su videoigre u pitanju. Hardverski zahtjevi postaju sve veći, sam hardver dostupniji, igre ih u stopu prate. S obzirom na tu činjenicu za očekivati je da će zakrpe, popravke i nadogradnje imati skoro pa isti model. Iz Blizzarda saznajemo kako će sljedeća Overwatch nadogradnja biti toliko velika da će insistirati na kompletnoj reinstalaciji igre.

U modernom svijetu to još i nije toliko problem. Problem dolazi u dijelovima svijeta gdje bi se ista nadogradnja ili u ovo slučaju kompletna reinstalacija, skidala na mrežama ograničene brzine protoka ili još gore ograničenog mjesečnog podatkovnog prometa. Naime sljedeća nadogradnja stiže u vrtoglavih 13GB.

Razlog ovolikoj nadogradnji te obaveznoj reinstalaciji su tehničke odnosno back-end prirode, u kojoj je navedena procedura obavezna jer jednostavno zakrpa preko postojećeg sustava neće biti dovoljna. Vjerujemo da je riječ o preventivi budućih problema. Kako naglašavaju, neke ozbilje preinake očekuju klijent stranu Overwatcha.

Kako je vijest potencijalno stigla na vrijeme, iz Blizzarda se nadaju da će se zajednica pravovremeno pripremiti. Ono što je najbitnije ovaj proces će biti automatski odrađen prilikom pokretanja client aplikacije igre kada nadogradnja bude dostupna.

Kompletnu priču možete vidjeti na službenom forumu.