Razvojni tim Cyanide Studio i izdavač Focus Home Interactive objavili su nešto više informacija o nadolazećoj igri s mnogo šuljanja i krađe, Styx: Shards of Darkness. Radi se o nastavku na Styx: Master of Shadows koji je izašao početkom listopada 2014. godine u kojem se igrač nalazi u ulozi goblina starog dva stoljeća.

U novoj će avanturi Styx dobiti nadogradnju u svim pogledima – od svojih vještina do bolje priče, sporednih misija i fluidnijeg kretanja. Ovaj će se goblin sada još uvjerljivije šuljati i dobiti dodatne vještine za uklanjanje neprijatelja, kao i više opcija za navigaciju terenom. Za uspješno dolaženje do cilja, razvojni tim kaže da će igrači morati koristiti sve alate i vještine, a vjerujemo da ljubitelji ovakvih igara žele upravo takve stvari čuti.

Styx: Shards of Darkness izaći će u ožujku 2017. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a svi zainteresirani igrači mogu već sada osigurati kopiju za PC verziju igre putem Steama. Oni koji kupe igru prije izlaska dobit će pristup ekskluzivnom Akenash setu koji je zapravo oprema koju je Styx imao u originalu. Uz vijest o otvaranju predbilježbi, razvojni je tim pripremio nove tri minute gameplayja, a sve ostalo što vas zanima možete pronaći na službenim stranicama.