Sonyjev VR uređaj nekoć zvan Morpheus, a sada pod “maštovitim” nazivom PlayStation VR, dobio je konačnu potvrdu tehničkih specifikacija te da će na svjetskom tržištu biti dostupan u prvoj polovini sljedeće godine.

Sve su se glasine pokazale istinitima; PlayStation VR imat će zavidnu rezoluciju od 1920×1080 s maksimalnim refresh rateom od 120 Mhz kako bi vizualni doživljaj bio što autentičniji. Zvuk bi također trebao biti besprijekoran zahvaljujući 3D Audio tehnologiji, a HDMI i USB sučelje trebalo bi održavati vrlo nisku latenciju protoka od samo 18ms. Cijena uređaja još nije otkrivena, ali Sonyjev šef Andrew House otkrio je u intervjuu za Bloomberg kako bi ona mogla biti blizu maloprodajnoj cijeni čitave PS4 konzole, što baš i nije sitan trošak.

Kada ćete vi moći isprobati neki VR uređaj? Može sljedeći tjedan? Na Reboot infoGameru nakon prošlogodišnjeg predstavljanja Oculus Rifta ove godine očekuju vas demonstracije Samsungovog GearVR-a i HTC Vivea, a o PlayStation VR-u zasada svi možemo gledati video najave: