Ubisoft je najavio da Assassin’s Creed Origins dobiva ogromnu nadogradnju u prosincu. Nova nadogradnja dodaje Horde mode, novu težinu igre, skaliranje neprijatelja i ponešto novih questova.

Nova težina igre, ili kako ga je ekipa iza novog Assassin’s Creeda nazvala, Nightmare mode dostavit će mnogo realnije putovanje Egiptom igračima koji se odluče na taj pothvat. Također, u Nightmare modeu će biti aktivirano skaliranje kako bi neprijatelji nižih levela bili podjednaki igraču što ih čini opasnijim i jačim.

Jedan od noviteta u igri bit će i novi quest nazvan Here Comes a New Challenger.
Preporučeno je da ga započnete sa Assassinom koji je level 32 ili više. U nadogradnji se nalazi još jedan quest koji Ubisoft čuva kao iznaneđenje.

Za igrače koji su pobijedili bitku s Anubisom i Sobekom i žele se boriti protiv još Egipatskih bogova, nakon nadogradnje će imat šansu pobijediti Sekhmet, božicu ratnika, a za one koji žele još veći izazov, imat će priliku boriti se sa sva 3 Egipatska boga odjednom.

Trgovina u igri će također dobiti novitete kao što je Gladiator Items Pack koji će biti dostupan od 12. prosinca i Wacky Items Pack koji će biti dostupan od 26. prosinca.