2D platformeri bili su prisutni na samom početku video igara. Vremena se mijenjaju, ali ne i naša ljubav prema klasičnim stilom i ugođajem Super Maria i Donkey Konga. S desetljećima iskustva u takvim igrama dolazi i želja za novim izazovima, pa su nekoć osvanule besplatne igre Cat Mario i I Wanna Be the Guy, notorno popularni, nepravedni platformeri.

Trap Adventure 2, Hiroyoshi Oshibov platformer trenutno skuplja popularnost na internetu. 2016. godine Trap Adventure 2 izašao je za mobilne uređaje, i izgledao kao običan platformer iz 8-bitnog doba. Za uspon u popularnosti zaslužan je video na Twitteru u kojem pokazuje svoj pametan, šaljiv dizajn i izrazitu težinu.

Trap Adventure 2 besplatan je na iTunes App Storeu za iOS uređaje, ali ova verzija pruža igračima samo jedan život i sadrži pop-upe. Puna verzija će vas koštati $0.99.

Ovako Oshiba opisuje svoju igru:

“Oprez! Ovo bi mogla biti najteža, najviše iritantna i frustritajuća igra ikad. Ako se često razljutite, ne preporučam igranje. Doslovno će vas dovesti do ludila, obećajem. Kao što sam rekao, igra je vrlo stresna. Postat ćete toliko iritirani i frustrirani da ćete baciti svoj mobitel kroz prozor.”