Super Mario Odyssey osvojio je iznimne pohvale kritičara, a od nedavno i još jednu titulu. Samo dva mjeseca nakon izlaska, Odyssey je postao najbrže rastuća sila u speedrun društvu.

Mario igre su od davnih dana bile posebito zanimljive za pokušati prijeći u najmanjem mogućem vremenu. Neki od popularnih speedrun naslova su Super Mario Sunshine i Super Mario 64.

Odyssey je upravo skupio preko 1000 speedrun prijava na stranici speedrun.com, što je daleko više nego što je bilo koja druga igra postigla u tako malom vremenskom razdoblju.

Štoviše, Odyssey drži naslov najigranije igre u Any% kategoriji, koja igraču daje zadatak najbržeg prelaska igre bez obzira na skupljanje stvarčica po putu i posjećivanje dodatnih dijelova.

U trenutku pisanja, Super Mario Odyssey je treća najpopularnija igra za speedrun ikada, iza Super Mario 64 i The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Ipak, Mario je tek nedavno došao na snagu, i igrači ga još uvijek prelaze i uče, pa pretpostavljamo da će vrlo brzo doći na prvo mjesto. Ova internetska zajednica punom parom radi na njegovom usavršavanju i pronalasku novih trikova i puteva jer je sada svaka sekunda bitna.

Trenutan svjetski rekord za Any% Super Mario Odyssey speedrun je 1:05:14, sa strane speedrun.com korisnika nedeahS.