Kao što je najavljeno jučer, Rockstar Games su danas objavili prvi prikaz gameplaya svoje nadolazeće igre Red Dead Redemption 2.  Trailer nam je otkrio više o mehanikama same igre te pokazao još više lokaliteta u kojima ćemo imati avanture – posjećivat ćemo raznolika područja, od močvara do pustinja.

No, najzanimljiviji dio trailera je svakako prikaz nove gang mehanike, odnosno kako će dinamika bande Dutcha Van der Lindea utjecati na samu igru.

Sudeći po traileru, gotovo cijelu igru bit ćemo u bijegu te ćemo konstantno premještati kamp. Upravo ćemo u kampu upoznati svakog lika u bandi ponaosob, slušajući njihove priče i družeći se uz vatricu, a kad ne budemo u kampu, s bandom ćemo harati oblastima Divljeg Zapada. Također, igra još veći fokus stavlja na moralne odluke na licu mjesta, bilo to prebijanje svjedoka zločina ili okretanje očiju od zločina koji se događa uz cestu koju putujemo.

Pucanje izgleda identično prvom nastavku, s točkom crosshaira te auto-aimom. No, Rockstar navodi da su oružja učinili još realnijima, te postoji mogućnost dinamičnog korištenja istih, bez potrebe za odlaskom u izbornik da se promijeni oružje.

Također, ovo je tek prvi u nizu gameplay trailera, dok će se sljedeći više fokusirati na aktivnosti koje ćemo raditi u igri te nam dati uvid u pljačkanje i sukob s drugim bandama. Red Dead Redemption 2 nam dolazi 26. listopada na PS4 i Xbox One, a trailer pogledajte u nastavku.