Najveća zvijezda YouTubea, PewDiePie pravog imena Felix Kjellberg, je tijekom jučerašnjeg streama ponovo imao rasistički ispad.

Igrajući popularni PlayerUnknown’s Battleground, spomenuti je jednom trenutku uzviknuo “What a f**king n*****! Geez! Oh my god! What the f**k? Sorry, but what the f***?”.

Prisjetimo se, u veljači ove godine se Kjellberg našao na meti zbog isječka “Death to all Jews” za kojeg se kasnije ispričao, no to nije spriječilo Disney i YouTube da s njime raskinu poslovnu suradnju.

Novi ispad bi mu mogao donijeti nove probleme, iako je na njega za sada reagirao samo Sean Vanaman,  suosnivač Santo Campa, developera Firewatcha, koji kaže kako mu je dosta da ovaj “klinac” dobiva sve više prilika za zaradu, a istovremeno je gori od prikrivenih rasista jer propagira nevjerojatno smeće koje radi pravu štetu kulturi koja okružuje industriju igara.

Vanaman zbog toga poziva ostale developere koji su veći od njih da onemoguće Kjellbergu pristup sadržajima koji su ga napravili milijunašem.