Najigraniji Call of Duty serijal Black Ops se vraća ove godine! Call of Duty: Black Ops 4 donosi najdublje multiplayer iskustvo u cijelom Black Ops serijalu, najbogatiji day one Zombie sadržaj do sad i skroz novi mode koji je inspiriran Battle Royaleom koji će skupiti sve likove, lokacije, oružje i opremu iz Black Ops igara i postaviti ih u bitku za preživljavanje na Black Ops način. Call of Duty: Black Ops 4 će imati 3 različita moda za igrati, a to su Multiplayer, Zombies i Blackout.

Multiplayer

Kao što smo rekli, Call of Duty: Black ops 4 će imati najdublji multiplayer do sad. Specijalisti se vraćaju i svaki od njih će u bitku donjeti svoje posebne skillove. Timski rad će biti jedan od glavnih aspekta Multiplayera, a kombiniranje skillova više specijalista će biti posebno nagrađivano. Pošto će Black Ops 4 biti “boots on the ground” stila to neće direktno utjecati na brzinu i fluidnost gameplaya. Dakle igra nema “thrust-jump” i “wall-run”, ali ćemo na raspolaganju imati grappling hook (ili barem jedan specijalist). Također, valja napomenuti da će oružje uvijek biti na ekranu bacali bombu ili koristili neki drugi predmet. Ekipa iz Treyarcha je odlučila napraviti još jednu promjenu koja će promijeniti način kako igramo Call of Duty Multiplayer – Energija igrača se više ne regenerira automatski. Od sad, kad primite štetu, morate izabrati hoćete li i dalje igrati agresivno ili će te se udaljiti od bitke i obnoviti energiju. Za obnavljanje energije će te koristiti predmet koji ćete nositi sa sobom, a nakon korištenja će imati cooldown.

Zombies

Ove godine će biti 10 godina kako Zombies mode postoji u Call of Duty serijalu, a Black Ops 4 će na tržište doći s najviše Zombie sadržaja u odnosu na bilo koji drugi Call of Duty. U Zombies modeu ćemo vidjeti sasvim novu priču i sasvim nove likove. Također, Zombiji će ovaj puta biti najprilagodljivije iskustvo ikad koje će igračima pružiti pristup kako bi prilagodili ili promijenili način na koji se Zombie mode igra.

Blackout

BATTLE ROYALE U BLACK OPS STILU! Blackout mode će stavit igrače (ne znamo koliko njih) na najveću Call of Duty mapu ikad u kojoj će biti ključne Black Ops lokacije kao što su Nuketown, Firing Range i slične. Svi igrači će imati pristup klasičnom Black Ops oružju s različitim tipovima municije i opreme koje će se moći pronaći na mapi. Također, imat ćete priliku voziti razna vozila po zemlji, vodi ili letjeti zrakom.

Black Ops 4 će biti najbolji Call of Duty za PC igrače donoseći potpuno optimizirano PC iskustvo. Sve što ima veze s vizualima i kontrolama je izgrađeno i optimizirano za PC igrače u svakom mogućem pogledu. Ekipa iz Treyarcha na PC portu surađuje s ekipom iz Beenoxa te je plod ove suradnje otključani framerate, 4K rezolucija, HDR i podrška za super široke monitore. Također, ovo će biti prvi Call of Duty koji će se pojaviti na Blizzardovom Battle.Netu te će igra koristiti sve funkcije Battle.Neta kako bi bili povezani s igračima koji igraju druge Battle.Net igre.

Call of Duty: Black Ops 4 izlazi globalno na PlayStation 4, Xbox One i PC 12. listopada 2018. godine, a ako želite sudjelovati u takozvanoj “Private Beti” morate prednaručiti igru.