Strategija Northgard iza koje stoji nezavisni razvojni tim iz Francuske, Shiro Games, bila je hit već u svojoj Early Access fazi, da bi to potvrdila i nakon izlaska konačne verzije. Otkad je postala dostupna krajem veljače prošle godine, igra se prodala u više od 800 tisuća primjeraka, pa se komotno može reći kako je malo drugačiji pristup žanru zaintrigirao prilično velik broj igrača.

Odličan odnos sa svojom zajednicom tim je nastavio jučer kada su izdali veliku besplatnu nadogradnju koju su nazvali Ragnarok. Budući da je tematika igre inspirirana Vikinzima i Nordijskom mitologijom, ovaj se naziv logično uklapa i ubacuje nove mehanike koje mijenjaju pristup kojeg ćete imati dok igrate. Za početak, ubačena je nova mapa s tematikom kataklizme, pa će vam planiranje morati malo drugačije izgledati, jer na njoj nema plodnog tla. Nasred mape se nalazi vulkan koji će svako malo eruptirati i zagorčati vam život, ali će vam zato Ancient Graveyard omogućiti da uposlite nadnaravne saveznike.

Također, ubačen je novi event koji se počinje događati kako se apokalipsa bliži, a nova neutralna frakcija Myrkalfars će svake godine nasumično odabrati klanove koje će napasti. Kako biste to spriječili možete surađivati s njima, ali ako vam se to ne sviđa, možete im pokušati razoriti kamp. Posljednja velika promjena jesu Military Paths – nakon što porazite neprijatelje ili izgubite svoje jedinice dobivate iskustvo koje možete raspodijeliti u tri grane, Tactician, Guardian i Conqueror, a svaka od njih daje određene vještine koje vam omogućuju da specijalizirate svoju vojsku.

Northgard Ragnarok je dostupan svim vlasnicima igre koju možete zaigrati samo na PC-u. Tim kaže kako imaju još hrpu zabavnih ideja i da igrači mogu u narednim mjesecima očekivati još nadogradnji. Uz izlazak Ragnaroka je Shiro Games odlučio staviti igru na popust, pa je do sutra možete ugrabiti po 50 posto nižoj cijeni, odnosno 13,99 eura. Sve druge detalje možete pronaći na službenim stranicama, a cijeli popis promjena koje je nova nadogradnja donijela nalazi se ovdje.