Iako je Insurgency: Sandstorm na prošlogodišnjem E3-ju pokazao trailer čiji je fokus bio na singleplayeru, u novom forumskom postu developeri su rekli kako po izlasku igra neće imati tu komponentu

Michael Tsarouhas, novi glavni game dizajner igre, objasnio kako singleplayer i kooperativni mod neće biti u igri po izlasku zbog “visokih troškova produkcije i njihovom željom da izdaju igru 2018.” rekao je Tsarouhas te nadodao kako će se o story modu razmišljati nekada kasnije.

“Priča je bila zaista jako uzbudljiva i nova prilika za nas kao tim, no imali smo osjećaj da smo trebali napraviti izbor. U ovom trenutku za nas je važnije da izdamo kompletno multiplayer i kooperativno iskustvo koje nadograđuje Insurgency. Iskustvo koje je u našem stilu i koje znamo da radimo najbolje. Znamo da je za neke od vas ova odluka neočekivana, i tužni smo što smo to trebali podijeliti s vama, no ovo je bio zaokret koji smo trebali napraviti”, rekao je Tsarouhas.

Tsarouhas je također potvrdio da se razvojni studio New World Interactive odmaknuo od svog originalnog plana da prikaže suvremene sukobe bazirane na stvarnosti. “Ustvari smo shvatili da je taj pristup restriktivan i na kraju krajeva, jako osjetljiv. Umjesto toga, naši sukobi su imaginarni no inspiriraju se mnogim stvarnim pobunama kad su u pitanju okoliš, gameplay, likovi, vozila, oprema, oružja, itd.”, rekao je Tsarouhas te zaključio kako im takav pristup omogućava da usmjere svoje resurse da stvore zabavno i atmosferično hardcore multiplayer iskustvo.