Dobre vijesti stižu iz tabora izdavača 2K za sve fanove strategija: posljednji nastavak kultnog strateškog serijala – Civilization VI ovoga studenog dolazi na Nintendo Switch!

Kako smo se već uvjerili u zadnjih godinu i pol, Nintendo Switch je svestrana platforma na kojoj su se dosad našli brojni hitovi s različitih platformi. Mnogi su se prvenstveno čudili, ali onda i objeručke na Switchu prihvatili velikane poput Dooma, Skyrima, Dark Soulsa, Wolfensteina II, pa čak i izrazito popularnog Fortnitea, a lista je već sada ogromna za nabrojati apsolutno sve.

Stoga ne treba čuditi ni činjenica da jedna od najboljih strateških igara – Civilization VI također dolazi upravo na Nintendo Switch. Vijest je to koju je izdavač 2K danas podijelio s javnošću putem službene vijesti o Nintendo Switch verziji, no kasnije tijekom dana ta službena vijest je uklonjena. Unatoč tome, uspjeli smo saznati ključne informacije o Switch verziji igre, a ona će doista imati što za ponuditi.

Naime, Civilization VI na Nintendo Switchu će imati sve dosadašnje patcheve i nadogradnje koji su do danas ugledali svjetlo dana na PC verziji, ali uz to i četiri potpuno nova paketa sadržaja: Vikinzi, Poljska, Australija te Perzija i Makedonija. Svaki od tih paketa donosi po jednu novu civilizaciju, vođu i scenarij.

Budite dijelom kolonizacije Australije u scenariju “Outback Tycoon”, branite Poljsku od napadača u “Jadwiga’s Legacy”, odaberite vikinškog vođu i opljačkajte Europu u scenariju “Vikings, Raiders and Traders” ili osvojite poznati svijet u “Conquests of Alexander”” – pisalo je u službenom priopćenju koje je naknadno uklonjeno s interneta.

Osim te četiri velike nove civilizacije, Civilization VI na Nintendo Switch donosi i lokalnu bežičnu multiplayer komponentu za do maksimalno četiri igrača, koji će moći igrati kompetitivno ili pak kooperativno.

Eto! Ako ste ikad u životu tijekom vožnje javnim prijevozom pomislili kako bi vam baš sad izvrsno sjela runda Civilizacije ili ste s još troje frendova htjeli u jednoj prostoriji mahati svojim Switchem i graditi svoju civilizaciju, od ovoga studenog taj san postaje stvarnost, jer Civilization VI na Nintendo Switch stiže 16. studenog.