Sve su glasnije indikacije kako će Nintendova iznimno uspješna konzola Switch u relativno skorom roku dobiti dva nova modela.

Naime, postoje navodi kako će jedan od njih biti model namijenjen ”zagriženijim” gamerima koji bi po specifikacijama treba biti jači od originalnog modela, no kako se i dalje neće moći mjeriti sa snagom konzola PlayStation 4 Pro i Xbox One.

Drugi bi model pak trebao biti jeftinija verzija originala za opuštenije igrače kojeg Nintendo vidi kao nasljednika za sve stariju 3DS prijenosnu konzolu. Kako bi se osigurala jeftinija cijena, Nintendo će navodno maknuti motore za vibraciju iz Joy-Conova

Iako ovi modeli djeluju kao već viđene inačice onoga što im je konkurencija radila, po nekim indicijama Nintendo tvrdi kako su usporedbe s konkurencijom netočne kad su u pitanju novi modeli konzole te da zapravo ni ne znamo što nas očekuje.

Iako ovo može značiti bilo što, vrlo je izgledno da ćemo vidjeti nešto novo iz Nintendovog tabora na ovogodišnjem sajmu E3, a ako novi modeli uistinu budu najavljeni, vrlo vjerojatno ćemo ih vidjeti ubrzo nakon sajma, točnije uoči sezone blagdana!

Kao što smo već spomenuli, Nintendo Switch je užasno popularna i komercijalno vrlo uspješna konzola koja se dosad prodala u 32 milijuna primjeraka, što je gotovo duplo više od brojke u kojoj se prodao njegov prethodnik Wii U.