Nova velika nadogradnja za Nintendo Switch, 4.0, donosi neke novitete na koje su vlasnici PlayStationa 4 i Xboxa One već odavno navikli. Nove značajke su snimanje gameplaya i transferiranje save gameova.

Što se tiče snimanja gameplaya, postoji kvaka: trenutno je omogućeno samo za četiri Nintendove igre, a to su The Legend of Zelda: Breath of the Wild (od verzija 1.3 nadalje), Mario Kart 8 Deluxe (1.3 i nadalje), Splatoon 2 (1.2 i nadalje) i Arms (3.1 i nadalje).

Prebacivanje učitanih pozicija dosta je jednostavno budući da sad postoji mogućnost da cijeli proces započnete iz Switchovih sistemskih postavki, no imajte na umu da vam konzola na koju prebacujete podatke treba biti u blizini (što je logično, dakako).

Od ostalih značajki koje su došle s nadogradnjom 4.0 tu je mogućnost pred-kupovine određenih igara s digitalnog eShopa, olakšavanje nadogradnje igara korisnika u blizini preko lokalnog wirelessa pomoću opcije “Match Version With Local Users” koja se nalazi u sistemskim postavkama te, naravno, nove ikone za vaš profil.