Jedan od najvećih gaming sajmova na svijetu – E3 2019 sve je bliže te svoja vrata otvara za mjesec dana, a sada smo napokon saznali što Nintendo planira za ovogodišnje izdanje sajma.

Prvenstveno valja istaknuti kako će Nintendo održati svoju klasičnu prezentaciju imena Nintendo Direct te sada službeno znamo da će to biti u periodu kada i ostale velike kompanije održavaju svoje velike pressice – dva dana uoči početka sajma, odnosno 9. lipnja u 18h po našem vremenu. Iz Nintenda ističu kako će ovogodišnje izdanje Nintendo Directa donijeti detaljni uvid u brojne naslove koji dolaze na Nintendo Switch u 2019. godini.

Čitavi raspored Nintendove prisutnosti na ovogodišnjem sajmu E3 2019, objavljen putem twittera Nintendo of America

Osim toga, tu je i dobri stari Nintendo Treehouse: Live – bogati trodnevni livestream sadržaj koji kreće 11. lipnja te traje do kraja sajma. U njemu će gostovati brojni developeri i članovi Nintendo Treehousea, uz prikaz gomile gameplaya brojnih Nintendo Switch igara.

No, prije svega toga, Nintendo svoju prisutnost na ovogodišnjem E3-ju počinje s dva velika turnira. Naravno, radi se o svjetskom prvenstvu u igri Splatoon 2 te svjetskom prvenstvu u igri Super Smash Bros Ultimate (koji se igra 3 na 3). Za oba turnira također su poznata točna vremena, pa će tako Splatoon 2 World Championship 2019 početi 8. lipnja u 20h po našem vremenu, a Super Smash Bros Ultimate World Championship 2019 odmah nakon toga, isti dan u 23h po našem vremenu.

Više informacija o Nintendovoj prisutnosti na sajmu E3 2019 možete pratiti putem njihove službene stranice – na ovome linku.