Napokon smo dobili više informacija o nadolazećem Nintendo Switch Online servisu koji će biti cjenovno pristupačan, dopustit će svim korisnicima da uživaju u online igranju kompatibilnih Nintendo Switch igara, pristup klasičnim NES igrama (!!) koje će imati online značajke (!!!!), save data cloud backup i dodatne mogućnosti za Nintendo Switch Online aplikaciju za pametne telefone.

Da ne bi ostali u neznanju kao nakon prošlog Directa, Nintendo je odlučio detaljnije objasniti svaku od najavljenih mogućnosti Online servisa. Pa počnimo!

Bitna informacija koju svi žele znati kad se priča o pretplatničkom servisu je cijena i Nintendo je definitivno jeftiniji od Xbox Live i PlayStation Plus servisa.

Jedan mjesec (30 dana) će vas koštati 4 eura, tri mjeseca (90 dana) će vas koštati 8 eura, a godišnja pretplata (365 dana) će vas ispasti 20 eura.

Pokraj ove 3 opcije nalazi se još jedna opcija koju Sony i Microsoft nemaju u svojoj ponudi.
Obiteljsko članstvo je opcija koja je dostupna samo u varijanti od jedne godine, a omogućuje da do 8 nositelja Nintendo računa koristi sve mogućnosti Switch Online servisa čak i na različitim konzolama.

Save data cloud backup će omogućiti spremanje save podataka većine Nintendo Switch igara kako bi ih korisnici mogli očuvati u slučaju brisanja igre s konzole, trganja trenutne konzole ili kupnje nove konzole.

Valja napomenuti da će Switch Online servis biti potreban za sudjelovanje u co-op i competitive online komponentama mnogih trenutnih i nadolazećih naslova za Nintendo Switch kao što su Splatoon 2, ARMS, Sushi Striker: The Way of Sushido i Mario Tennis Aces.

Nažalost, Nintendo Switch Online aplikacija za pametne telefone će se koristiti kako bi “poboljšala” online iskustvo kompatibilnih igara. Znači ako želite koristiti voice chat, morate koristiti i zloglasnu Nintendo Switch Online aplikaciju na vašem pametnom telefonu.

I naravno, šećer na kraju – besplatne igre!
Kad Switch Online servis izađe na tržište, Nintendo će svojim pretplatnicima dati pristup kolekciji od 20 klasika s NES platforme. Za početak je najavljeno samo 10 igara – Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. i Tenis. Ostalih 10 naslova će biti najavljeni u budućnosti, ali caka je u tome što će neke od ovih igara po prvi puta imati online mogućnosti. Ovisno o igri, igrači mogu iskusiti competitive ili co-op multiplayer. Također, osobe s liste prijatelja na Switchu mogu gledati kako igrate ove klasike, a u slučaju ako negdje zapnete, možete predati kontrole prijatelju. Svaki NES klasik naslov će imati voice chat podršku preko zloglasne Switch Online aplikacije za pametne telefone.