Nintendo Switch je veoma popularna konzola, a svoj su dom na njoj osim velikih naslova pronašli i indiji. Japanski im je velikan čak počeo pridavati više pozornosti i ovog je puta to odlučio napraviti putem prezentancije Nindies Showcase. U njoj se pričalo isključivo o tom tipu igara koji će tijekom 2018. godine izaći za najnoviju Nintendovu konzolu, pa krenimo redom.

Dosta veliko iznenađenje predstavlja najava Mark of the Ninja Remastered. Za ovaj je odličan akcijski platformer sa šuljanjem zaslužan Klei Entertainment, a original je izašao sredinom listopada 2012. godine. Završetak trilogije koji velik naglasak stavlja na priču uz kombinaciju strateških i RPG elemenata, The Banner Saga 3, će najprije izaći za Switch nešto nakon izlaska prve dvije igre koje bi trebale stići uskoro.

Osim toga se spomenuo još jedan remaster – Lumines – logičke igre u kojoj rješenja tražite uz pomoć zvukova i uzoraka svjetla, kao i port šaljivog RPG-a koji je krajem prošle godine razveselio vlasnike računala i one koji igraju na smartphoneima/tabletima, West of Loathing.

Uz spomenute, Nintendo je prikazao još 11 drugih indie igara, a kako sve izgledaju i kada točno stižu možete sami pogledati u Nindies prezentaciji ispod teksta.