Nova igra koja stiže iz razvojnog studija Level-5 zove se Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Radi se na nastavku na odlični JRPG u kojem su prije pet godina mogli uživati isključivo vlasnici Sonyjeve konzole, a ovog će uz njih to moći napraviti i oni koji igraju na PC-u.

Ako vam je ovo prvi susret s tim serijalom ne morate se brinuti, budući da se radnja igre odvija 300 godina nakon one iz originala i upravljate potpuno novom grupom likova. Glavni među njima je veoma mladi Evan Pettywhisker Tildrum koji je nakon puča ostao bez krune i kraljevstva. Njegov zadatak, uz pomoć prijatelja naravno, je osnivanje novog kraljevstva u kojem će vladati mir, a već kad se time bavite možete ujediniti i cijeli svijet Ni no Kunija.

Osim tipičnih JRPG elemenata, ova igra sadrži i dva dodatna moda – izgradnja i nadziranje kraljevstva te vođenje armija u velikim bitkama. Za svakog ponešto dakle, a uz to stiže naravno i animacija koja podsjeća na uratke za koje je zaslužan Studio Ghibli (na razvoju je sudjelovao jedan njihov bivši animator), dok isto vrijedi i za glazbu koju je skladao Joe Hisaishi koji je surađivao s Hayao Miyazakijem na svim njegovim filmovima.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom bit će dostupan svim zainteresiranim igračima od sutra i to u dvije verzije – obična po cijeni od 59,99 eura i Prince’s Edition koja za 79,98 eura još uključuje Season Pass i paket s dodatnom opremom. Kao što smo spomenuli, moći ćete je odigrati na PC-u ili PlayStationu 4, a sve detalje o onome što vas čeka u tom magičnom svijetu pronaći ćete ovdje.