Nakon uspjeha Mordheim: City of the Damneda izdavačka kuća Focus Home Interactive odlučila je produljiti partnerstvo sa studijem Rogue Factor, koji je svoje developerske kapacitete krenuo ulagati u Necromunda: Underhive Wars. Radi se o taktičkom RPG-u temeljenom na istoimenoj društvenoj igri smještenoj u svije Warhammera 40.000.

Necromunda: Underhive Wars bit će RPG na poteze u kojem se suprotstavljene strane bore za kontrolu na Underhiveom – divovskom podzemnom mrežom ispunjenom starim tvornicama i zaboravljenim tehnologijama. Na ovom području vladaju anarhija, nasilje, izdaja i smrt – što znači da vjerojatno nije idealno za godišnji odmor s obitelji.

Ovako to izgleda na stolu, a u virtualnom svijetu može izgledati samo bolje.

Ovako to izgleda na stolu, a u virtualnom svijetu može izgledati samo bolje.

„Zadovoljni smo što Necromunda: Underhive Wars postaje dio kataloga odličnih igara temeljenih na našim svjetovima. Rogue Factor i Focus Home Interactive napravili su odličan Mordheim: City of the Damned i sasvim je jasno da su dobar odabir za stvaranje adaptacije svijeta Necromunde.“ – objasnio je Games Workshopov Jon Gillard dodavši kako je sretan što će i zaljubljenici u video igre napokon moći istražiti Underhive.

Nažalost, konkretnije informacije o ovom zanimljivom naslovu još nisu objavljene, a trebali bismo ih dobiti u veljači.