Terraria je bila i ostala veliki indie hit kojeg su mnogi zvali 2D Minecraftom. Ipak, ova je igra imala svoje posebnosti i gotovo sedam godina nakon izlaska verzije 1.o u njoj još uvijek uživa velik broj igrača. To je jedan od razloga zbog kojeg je razvojni tim Re-Logic prije tri godine i dva mjeseca najavio nastavak Terraria: Otherworld. Htjeli su malo promijeniti premisu i doraditi sustave koji su bili u originalu, no nakon toliko dugog razvoja izgleda da ništa od toga.

Putem službenog foruma stigla je obavijest o tome kako je Terraria: Otherworld sada otkazana. Tijekom 2016. godine bilo je rečeno kako su se odlučili za promjenu izgleda i da ćemo igru moći zaigrati tijekom 2017. Prošle je godine rečeno da rad na igri preuzima Pipework Studios i kako će vidjeti u kojem je stanju projekt, a sada ipak ništa od cijele priče.

“Kao što svi znate, kada smo ovu igru najavili prije nekoliko godina i svaki put nakon toga kada bi pričali o njoj, fokus Re-Logica je bio i ostao pružanje cjelovitih i kvalitetnih igraćih iskustava. Kako bismo još jedanput to naglasili, to znači da nećemo ugroziti kvalitetu igre radi brzine ili bilo kojeg drugog razloga kojeg možemo sami kontrolirati. Naš je tim imao jasnu viziju za ovu igru, no unatoč svim našim nastojanjima, u trenutnom stanju je ona daleko od njenog ostvarivanja i istovremeno jako daleko od rasporeda kojeg smo inicijalno planirali kada smo vam je prvi put prikazali prije tri godine”, piše u objavi.

Zbog toga što se nisu mogli odlučiti što bi točno igra trebala predstavljati, kako to mogu izvesti i zbog toga što im je za sve trebalo toliko dugo, odlučili su da je bolje od projekta kompletno odustati, umjesto da ga pokušaju popraviti. Što to znači za daljnje projekte? Za početak, kažu da su pogriješili što su tako rano otkrili ovu igru i da ubuduće nemaju namjeru to ponavljati. Kažu kako iz ove igre mogu izvući brojne ideje za svoje buduće naslove te kako tim još uvijek radi na sadržaju koji će stići u Terrariu kroz zakrpu 1.3.6.

Ako rade na nekom drugom projektu, zasad još nisu spremni reći, a kada ćemo vidjeti neki novi naslov u svijetu Terrarie ili nekom potpuno novom, ne znamo. U svakom slučaju im želimo sreću i nadamo se da će uskoro biti spremni podijeliti nešto novo.