Dozu zabave i dozu mazohizma pripremio je Sony svojim igračima koji plaćaju mjesečnu pretplatu. Vijest o igrama koje će biti dostupne PS Plus pretplatnicima za nadolazeći mjesec su kao i inače objavljene na službenom blogu, a dvije glavne igre koje se spominju vrhunske su.

Prva je po nekima najbolja igra u Soulsborne serijalu koja je izašla 2015. godine kao ekskluziva za PlayStation 4 – radi se naravno o Bloodborneu. Ovaj krvavi RPG iza kojeg stoje From Software i Hidetaka Miyazaki pokupili su odlične ocjene, a u odnosu na druge njihove RPG-ove u ovom je borba dosta brža i priča još više kriptična.

Druga koja se izdvaja je šareni 3D akcijski platformer Ratchet & Clank. Radi se o reizdanju prve igre u serijalu koje je od travnja 2016. dostupno vlasnicima PlayStationa 4 koje je također veoma dobro ocijenjeno. Uz uljepšanu grafiku, ubačena su i nova oružja, staze i itemi za skupljanje.

Osim ove dvije igre, u ponudu su ovog puta upale još i akcijska avantura The Legend of Kay Anniversary, Mighty No. 9, Claire: Extended Cut i Bombing Busters. Smjena igara dogodit će se 6. ožujka, što znači da imate još vremena za dodati ove iz prijašnjeg mjeseca u svoju kolekciju.

Ono što je veoma važno u ovoj novoj objavi je Sony ostavio za kraj. Naime, od ožujka 2019. godine će se u sklopu PS Plus pretplate prestati nuditi igre za PlayStation 3 i Vitu. Ovu odluku objašnjavaju time da se žele usmjeriti na PlayStation 4 i ponudu igara za tu svoju konzolu jer “mnogi njihovi fanovi igraju na toj platformi”. Ako vam se ta odluka ne sviđa, napominju da ne zaboravite otkazati svoju pretplatu prije tog datuma.