Nintendo i Pokemon Company su najavili dvije nove igre za Nintendo Switch. Let’s Go Pikachu i Let’s Go Eevee dolaze na Nintendo Switch ove jeseni, ali neće biti dio glavnog serijala igara.

Let’s Go igre će imati elemente iz Pokemon Go igre i mogućnost prebacivanja džepnih čudovišta prve generacije iz Pokemon Go igre putem Bluetooth konekcije.

Igre nas vraćaju u Kanto, regiju originalnih Pokemon igara iz 1998. godine te su direktno inspirirane istima.

Igru/igre igrate s jednim Joy-conom, a pokraj toga će imat co-op mode u kojemu drugi igrač može uzeti drugi Joy-con i igrati s vama na istoj konzoli, na istom ekranu.

Kad se igra pojavi na tržište, uz nju će se pojaviti i takozvani Poke Ball Plus, dodatak koji će koštati 45 eura. Poke Ball Plus je zapravo Joy-con s kojim se možete kretati u igri, boriti, navigirati izbornicima i “bacati” kako bi uhvatili divljeg Pokemona.

Kad niste pokraj svoje konzole, Poke lopta će služiti kako bi svog Pokemona odveli u šetnju (čudno zvuči, znamo). Poke lopta će vibrirati i reproducirati zvukove kako bi stvarno imali osjećaj da se u njoj nalazi malo džepno čudovište.

Poke Ball Plus također možete koristiti i za Pokemon Go igru, a uz vibriranje i reproduciranje zvukova, može zamijeniti Pokemon Go Plus narukvicu.

Let’s Go Pikachu, Let’s Go Eevee i Poke Ball Plus na tržište dolaze 16. studenog 2018., a Pokemon RPG bi trebao izaći 2019. godine.