Na velikoj Googleovoj press konferenciji Stadia Connect, najavljena je nova igra Gylt poznatog studija Tequilla Works (prethodno poznati po igrama Deadlight, RiME i The Sexy Brutale), a igra će biti ekskluziva za platformu Google Stadia.

Radi se o napetoj i mračnoj narativnoj puzzle avanturi u kojoj ćemo igrati kao djevojčica Sally i pomagati joj da navigira kroz prostorne zagonetke i svijet u potrazi za svojom sestričnom Emily, istovremeno bježući od čudnih mračnih bića. Kako je navedeno na službenoj stranici igre, Gylt će nas suočiti sa Sallynim najgorim strahovima koji će imati emocionalni utjecaj na naše djelovanje.

Svijet igre bit će mračan, zastrašujuć i melankoličan, a jeziva priča koju će nam Gylt ispričati bit će mješavina fantazije i stvarnosti u nadrealnom prostoru gdje noćne more postaju stvarnost. Sami gameplay oslanjat će se na istraživanje, avanturu, stealth mehanike i, kao što smo ranije spomenuli, prostorne zagonetke.

Jedino nam je žao što će Gylt biti ekskluziva za platformu Google Stadia, koja zasada neko vrijeme zasigurno neće biti dostupna u Hrvatskoj. No, možemo se radovati da ćemo ju zaigrati nekad u bliskoj budućnosti, bilo tako da Stadia postane dostupna u Hrvatskoj ili da igra dođe i na druge platforme.