Muse Games, developeri multiplayer steampunk igre Guns of Icarus, pobrinuli su se da ispunimo dnevnu kvotu mogućih referenca na The Wire svojim novim projektom, arkadnom tabačinom Hamsterdam.

Glavni lik igre je hrčak po imenu Pimm, koji mora spasiti Hamsterdam od zle činčile Marla i njegove bande glodavaca, te zlog MarloTonica kojim naš glavni zlikovac želi kontrolirati cijeli grad. Premisa je pozitivno apsurdna, a poduprta je zanimljivim vizualnim stilom te interesantnim gameplayem.

Hamsterdam je dizajniran za mobilno tržište, kao i za PC, Nintendo Switch i PS Vitu. Trailer koji je došao uz najavu igre prikazuje mobilnu verziju i ritmičnu borbu swipeanjem. Trenutno ne znamo kako će izgledati verzije za konzole i PC, no sigurno je da će postojati ritmična komponenta borbe u svakom slučaju, no nadamo se da će biti malo uključenija po pitanju inputa igrača od mobilne verzije. Osim borbe, igra bi trebala imati dijelove slične endless runnerima kao BitTripRunner, ali na skuteru, te bitke s bossovima.

Muse Games su pokrenuli i Kickstarter kampanju, s ciljem skupljanja 8000 dolara. Skroman iznos, no razlog leži u tome što je koncept i sama igra u završnoj fazi, te Muse novce treba za dodatni art i glazbu, kao i za završno poliranje same borbe i funkcioniranja na svim uređajima. Obećaju nam tri mape sa nivoima koje ćemo moći otključati te puno opcija za izgled našeg lika.

Trailer možete pogledati u nastavku.