Prije dva dana pisali smo o teaseru kojega je Blizzard objavio putem Overwatch twittera, a danas je i službeno potvrđeno – novi 28. heroj Overwatcha je hrčak u okruglom mech odijelu!

Prethodno objavljeni teaser bio je jako kratak i zbunjujuć, jer smo samo mogli vidjeti kuglu koja preleti ekranom. Ovoga puta u novom teaseru od 10 sekundi pokazano je o čemu se točno radi, uz tekst “The champion revealed“:

Naš novi heroj – hrčak Hammond ima svojevrsno okruglo mech odijelo koje se može kotrljati (poput pravih hrčaka u plastičnim kuglama), ali i stati na četiri mech “noge” i pucati iz dvostrukih strojnica – po dvije na svakoj ruci mech odijela.

Treba spomenuti i to da porijeklo i hintovi o ovome konkretnom heroju sežu sve do početnih informacija o Winstonu. Naime, na postaji Horizon Lunar Colony na kojoj su provođeni eksperimenti i stvarani znanstvenici od životinja, dva su testna subjekta nestala. Jedan od njih je bio upravo poznati gorila Winston, a drugi Hammond ili takozvani Specimen 8, o kojemu dosad nismo znali ništa konkretno osim imena.

Upravo zbog toga, dosad se pretpostavljalo da će i Hammond biti gorila, no umjesto još jednog gorile, dobili smo preslatkog hrčka u smrtonosnom kotrljajućem mech odijelu. Vijesti o točnom dolasku ovog novog heroja na PTR servere zasad još nema, te čekamo detaljnije informacije i finalnu službenu objavu od Blizzarda.

 

[UPDATE]

Nedugo nakon prvotne objave i kratkog teasera u kojem su otkrili novoga Overwatch heroja, Blizzard je na službenom Overwatch twitteru i na YouTube kanalu objavio i animirani Origin Story o hrčku Hammondu, službeno zvanom Wrecking Ball, a saznali smo i kako je već sada dostupan za testiranje na PTR serverima!

U videu smo saznali kako je Hammond, odnosno Wrecking Ball vješt s rukama i da je razvio izrazitu inteligenciju i snalažljivost. Stekao je mehaničarske vještine i tako je iskoristio kapsulu za bijeg, koju je modificirao i pobjegao s postaje Horizon Lunar Colony, te posljedično sletio na Zemlju i to ni manje ni više nego u Australiju i grad Junkertown, poznat po Junkratu.

Tamo je dodatno modificirao svoju kapsulu za bijeg i od nje je napravio željezni moćni mech zvan Wrecking Ball (po kojemu je u igri i dobio ime), s kojim se borio u gladijatorskim igrama i tako stekao slavu među Junkersima – tamošnjim stanovništvom.

Blizzard je, također, na službenoj Overwatch stranici već objavio i tehničke detalje o samome liku, pa tako možete saznati da će Wrecking Ball biti u skupini Tank, imat će četiri automatske puške, brzo se kretati kotrljanjem, imati kuku kojom će se moći hvatati po mapi i zabijati u neprijatelje te još dosta toga.

Wrecking Ball abilities

Wrecking Ballove raznovrsne Tank sposobnosti

Podsjećamo, Wrecking Ball, odnosno Hammond već sada je dostupan na PTR serverima, te Blizzard poziva sve zainteresirane da se pridruže testiranju novog 28. heroja! Ukoliko vas zanima još više detalja o Wrecking Ballu, sve možete pročitati i vidjeti nekoliko slika putem službene Overwatch stranice, odnosno na ovome linku.

A za one kojima se možda ne da baš toliko čitati, ažurni Blizzard objavio je i potpuno novi Developer Update video u kojem nam famozni Jeff “iz Overwatch tima” Kaplan sve o Hammondu objašnjava prigodno u jednom videu, kojega možete pogledati ovdje: